onsdag 8 november 2017

Det här med att flytta


Älskar Er så!
 
Ja det är ju roligt att flytta. Eller det kommer nog kännas bra när vi väl är på plats. Just nu är det bara kaos tycker jag. Det ekar som sagt tomt hemma och det är kartonger och saker lite överallt. Planering, planering så att flytten ska flyta på så smidigt som möjligt.
 
Sen är det allt annat runtomkring, det vanliga livet. Tvätt, mat, handling, hämtning och lämning på skola, födelsedagspresenter och julklappar som ska inhandlas, bonusbarn som fyller år och som gärna vill ha kalas för familjen innan flytten. Två barn som fyllde år i juli som länge har frågat efter att få ha kalas för sina kompisar, en gråtande Elliot som i helgen bröt ihop och talade om att han inte ser ordentligt, träningar, vinterskor som ska inhandlas innan vintern kanske slår till. Ibland känns det som att jag är ensam om att dra runt företaget som är vår familj. Kanske får skylla mig själv som curlar de runtomkring mig. Nu har jag styrt upp kalas för bonusbarnet, tjatat på Roy om att bjuda in familjen, planerat och skrivit handlalista inför kalaset. Jag har styrt upp ett kalas för Tuva och Elliot och fixat med inbjudningar. Jag har mailat med skolsköterskan som snabbt gjorde en synkontroll på Elliot och kunde konstatera att han visst behöver glasögon, jag har mailat med hans lärare så att han får sitta nära tavlan tills han har fått glasögon och jag har bokat tid hos optiker på fredag. Jag har planerat nästa veckas mat och skrivit en lista på allt som ska handlas i morgon kväll. Vi gör alltid matschema för en vecka framåt och handlar till det, allt för att det ska gå som smidigt som möjligt med träningar och allra helst de veckor Roy är iväg. Vinterskor var det också ja, vi får försöka hinna med det i helgen mellan kalas och träningar. Och ja det är ju farsdag på söndag också! Trots att jag bara har en pappa har jag fixat presenter till tre för självklart ska mina barns pappa och min kära sambo också firas på söndag.
 
Kanske är det stress eller så har jag någon låsning i ryggen. Men de sista dagarna har jag känt domningar i armarna och händerna och jag blir alldeles kall. När allt det här med flytten är över ska det bli så skönt att få åka hem till familjen i Stockholm och fira jul.
Åh vad jag behöver det just nu känner jag! Men det är som sagt roligt att flytta och om lite drygt en månad sitter jag förhoppningsvis och njuter i vår nya fina soffa i vårt nya fina hem!
 
 
 


2 kommentarer:

Ewa / tjejmorsan sa...

Fina fina fina du <3
Stress är livsfarligt. Tänk på att andas och njuta av livet också.
Skickar över lite (läs många) kramar och värme

Ditte Vernholt sa...

Älskade vän,
Jag tror du befinner dig i det som kallas livet. De allra flesta har det nog ungefär sådär, iallafall i perioder. Jag har haft det så i alla år, även om det lättat lite nu när jag lever ett annat liv, två av tre barn är vuxna och Edvin är 12 år och självständig och duktig. Men visst finns allt det vardagliga alltid där ändå. Det kommer man aldrig ifrån.
Däremot tror jag man kan lära sig att hantera det. Göra val. Smarta val. Du är också en människa med behov och känslor. Att du styr upp allt för alla hela tiden, tror jag att du måste jobba med. Det håller inte i längden. Barn är en sak, men andra vuxna har ansvar för sina liv och du kan inte vara allas mamma. Det blir varken bra för dig eller någon annan.
Du är ju så fantastisk och bra, älskade Tina. Men lär dig välja vad som är viktigt. Man kan säga till ett barn att ett kalas får vänta tills efter flytten. Man kan fixa makaroner och köttbullar någon gång för att spara tid. Man kan beställa skor på nätet. Låta det vara lite stökigt och göra ett schema där barnen hjälper till. Och kräva ansvar och hjälp av den andra vuxna i familjen!
Hang in there! This too shall pass.