onsdag 4 januari 2017

Bit inte den hand som föder dig!

Av egen erfarenhet vet jag att det gör in i helvetes ont när en annan kvinna kommer in i dina barns liv. En annan kvinna som finns där för dina barn. Men jag vet att det inte finns någon annan på jorden som kan ta min plats som deras mamma. Jag försöker istället tänka att det är helt underbart och fantastiskt att det finns en vuxen till i mina barns liv som finns där för dem den tiden de inte är hos mig.

Däremot har jag svårt att förstå hur man som mamma kan totalt strunta i sina barn, hur man kan vansköta dem så att vissa av dem till och med blir omhändertagna. Eller hur man kan låta den andra föräldern flytta många, många mil iväg med barnen ifrån en. Jag förstår inte heller hur man i detta fall kan låta bli att höra av sig till sina barn. Att man inte ens ringer dem på deras födelsedagar. Att det kan ta upp till ett helt år mellan gångerna man träffar dem.

Du borde verkligen vara glad för att det finns någon som tröstar dina barn när de är ledsna, någon som älskar dem och lär dem rätt och fel, någon som ger dem trygghet. Att någon ser till att de har hela och rena kläder, tak över huvudet och mat på bordet. Som svarar på frågorna om varför mamma inte finns där... Att din son får lära sig simma och spela fotboll som han älskar. Att någon går in och sjunger för dem med paket på morgonen när de fyller år och att någon fortsätter låta din son tro att tomten finns. Du borde vara tacksam emot mig som tar hand om dina barn och som dessutom sitter och betalar på de skulder som Du har dragit på dig genom åren. Du borde vara ödmjuk istället för att kasta en massa skit på mig hela tiden. Du känner inte mig, Du har inte aning om någonting i mitt liv. Jag förstår att det svider när Du själv inte kan ta hand om dina barn. Men gör något åt det istället för att trycka ner mig. Jag har inte bett om att få ta hand om dina barn men de kom med på köpet och i min värld tar man hand om sin älskades barn precis som man tar hand om sina egna.

Hoppas att Du en dag lär dig uppskatta det!

5 kommentarer:

CiliaH sa...

Usch vad tråkigt att läsa... Det har alltid varit min högsta prioritet att ha en god relation (man behöver inte älska varandra för det) med ex, nya partners och med mina bonusbarns mor och hennes nya partner. Hoppas det löser sig för er också!

KRAM

Therese sa...

❤️ Kloka fina du!!! Styrkekramar Tina, denna kvinna borde vara sjukt tacksam för att du finns!

Linda sa...

Vilken tur att dom har dig men så sorgligt att man som mamma kan överge sina barn på det viset. Eller ja som pappa för den delen också, förälder är något man inte ska kunna "säga upp sig ifrån" det är ett livslångt åtagande. Och är det tufft i vissa perioder är det bättre att be om hjälp än att försvinna.

Kram

Therese sa...

Livet rullar på och du finns i mina tankar ska du veta vännen <3 Hoppas allt är bra? Lite tid läggs nuförtiden på bloggen för min del, blir mer en liten dagbok för att kolla tillbaka i, tid och ork finns inte... Lämnar en drös kramar och hoppas vi någon fler gång i livet får möjlighet att ses, vore såååå skoj <3 KRAM!

Therese sa...

Blev så glad för din lilla hälsning <3 Du vet att du finns i mina tankar trots att det dröjer mellan inlägg/kommentarer. Så genuin och fin människa som du släpper man aldrig <3 KRAM!