tisdag 13 oktober 2015

Ett år och så mycket som har hänt


 
Det sista året har jag växt otroligt mycket som människa
 
Idag är det ett år sen Glenn och jag släppte bomben om vår skilsmässa. Jag förstår att det kom som en chock för många eftersom vi utåt sett såg ut att vara det perfekta paret. Men allt var ju bara en yta.
Vi var inte lyckliga tillsammans. Vi utvecklades tillsammans men vid sidan om varandra och inte med varandra. Vi levde som ett par utåt men på insidan kände vi oss båda så ensamma.
Vi kämpade så länge för att bli en familj men eftersom vi inte kunde prata med varandra så tappade vi bort varandra i kampen.
 
De flesta av våra vänner stöttade oss i vårt beslut men vissa ifrågasatte och vissa tog till och med avstånd. Vissa har försvunnit under resans gång och jag förstår att det är svårt att veta hur man ska bete sig nu när vi båda har träffat varsin ny partner. Och att jag har träffat en ny partner som har levt ett tidigare liv utanför samhällets normer har fått några fler att försvinna. Det är sorgligt att det blir så men jag antar att det är livets gång.
 
Det var inget beslut vi tog över en natt, det hade legat länge och grott. När vi väl vågade ta beslutet, när vi väl vågade sätta ord på våra känslor var det en lättnad för oss båda. Sen har vi bearbetat skilsmässan på helt olika sätt. För mig var det några helt otroligt tuffa månader som följde. Det var massor av smärta, tårar, sorg, ilska och ångest. Jag kämpade på men jag tog mig igenom det med en vilja av stål och jag tog mig ut på andra sidan så mycket starkare. Glenn och jag har i stort sett hela tiden varit vänner. Om det finns något som man kan kalla för en lycklig skilsmässa så är det nog så vi kan kalla vår. Vi pratar i stort sett varje dag med varandra. Vi har ju två stycken mirakel som för alltid kommer länka oss samman. Ingen tjänar ju på att vi blir ovänner. Glenn kommer för alltid ha en speciell plats i mitt hjärta, han kommer ju alltid vara pappa till mina barn.
 
Roy och jag träffades ganska tidigt efter skilsmässan. Men vi hade en ganska så trasslig start. Det tog ett tag innan vi förstod att vi var ämnade för varandra. Men han har funnits med och stöttat mig och det är nog därför han känner mig så bra. Vi träffades när jag var så långt ner jag bara kunde komma. Det är därför han idag kan läsa mig som en öppen bok.
 
Och ja Roy har tidigare levt ett liv på glid. Det är ingen hemlighet och jag vet att folk pratar om oss. Jag vet att det snackas skit bakom vår rygg på grund av detta. När jag lärde känna honom hade han lagt detta liv bakom sig. Jag har lärt känna en man med det största hjärtat, en man som har så mycket kärlek att ge till dem som han har runtomkring sig. Jag dömer inte honom för något han har gjort innan vi träffades. Han gör mig idag till den lyckligaste kvinnan på jorden, han älskar mig mer än jag tror att jag förtjänar. Vi ger varandra så mycket kärlek och vi båda två mår idag bättre än någonsin. Att leva tillsammans med någon man kan skratta med, någon som flera gånger om dagen säger hur mycket han älskar mig och någon som ger mig så mycket trygghet får mig att känna mig hel.
 
Ja trots att det sista året har varit det tuffaste i mitt liv så har det varit det bästa. Det finns ju inget ont som inte har något gott med sig. Jag har tagit mig ur ett destruktivt förhållande och idag lever jag istället i ett lyckligt förhållande med massor av kärlek. Jag har verkligen växt som människa det här året, jag vet att jag fortfarande har mycket att jobba på men tillsammans med världens bästa man ska jag nog ta mig igenom det också.
 
 
 
 
 


3 kommentarer:

Therese sa...

Ja du vännen, vilket år... Du har gått igenom mycket, förlorat och vunnit, och blivit STARKARE!!! Tiden rusar fram, så lev i nuet och njut! Du/ni är verklig förebilder på att kärleken övervinner allt. KRAM fina du <3

Johanna - Mamma till Leija sa...

Kan bara instämma med Therese!! <3
Negativt test idag + mens, så ingen bebis denna gången. Nu missar jag iaf inte frugans bröllop i juni då jag ska vara tärna :P Bättre lycka i mitten på november! Önskar er en trevlig helg! Kram

Fröken M sa...

Underbara Tina !
Du förtjänar bara det allra bästa och jag är så himla glad för ER skull !!
Kram