onsdag 4 februari 2015

Att ändra tankesättet


 
 
Det var ingen psykolog jag fick komma till idag det var en kurator. Jag vet egentligen inte vad skillnaden är men det kändes som att hon jobbade lite annorlunda än vad min psykolog gjorde. Helst hade jag velat gå till honom igen, han känner ju mig utan och innan och det hade varit så skönt att få träffa honom igen och bara ösa ur mig alla mina tankar och känslor och få bli lugnad utav honom. Men nu går inte det så nu får jag acceptera att läget är som det är och köra på med detta.
 
Det jag efter mitt första besök kan konstatera är att jag lägger alldeles för mycket energi på det som har varit och hur det kanske kommer att bli. Jag måste lära mig att vara i nuet. Jag har också fördelat mina känslor alldeles fel. Jag behöver omfördela min sorg till glädje och lite mera ilska. Ilska låter kanske hårt men jag förstår vad som menas. Jag måste sätta ner foten, lära mig att säga nej, inte låta andra trampa på mig som om jag vore en dörrmatta. Lättare sagt än gjort men jag ska försöka.
 
Jag måste lära mig att ändra mina negativa tankar till positiva. Jag är ju egentligen en sprudlande glad och positiv tjej jag ska bara hitta tillbaka till henne, hon finns någonstans långt där inne. Jag måste acceptera det jag inte kan förändra och hitta styrkan att förändra det jag kan.
 


1 kommentar:

Popprinsessan sa...

Ibland är det skönt att bara få prata med någon som kan få en att tänka lite annorlunda. För ibland snurrar man visst in tankarna på fel bana och då är det ju bra om man får en liten knuff i rätt riktning igen. Hoppas att det börjar gå åt rätt håll nu!
Kram