måndag 2 juni 2014

Det gick bra!


När man kommer in på uppvaket och ser sitt barn ligga så här så gör det ont i mammahjärtat.
 

Här har lillprinsen precis vaknat och dragit av sig masken och tuben han hade i munnen, fortfarande väldigt groggy.
 
Äntligen är operationen över och mamman kan pusta ut för allting gick bra. Dock började dagen inte så bra eftersom Elliot vaknade med krupp! Sämsta tänkbara dagen att få detta på men med inhalering och massor av frisk luft innan vi åkte till sjukhuset så gick det bra trots allt. Narkosläkaren kom och lyssnade på honom innan de bestämde om han skulle få opereras eller inte och lungorna lät fint på honom som tur var. Det blev en lång väntan i väntrummet innan vi fick komma in till operation. En operation före Elliot drog ut på tiden så vi fick sitta och vänta två långa timmar innan vi fick komma in. Elliot var dock vid gott mod hela tiden så det gick bra. Väl inne på operation fick vi träffa två supergulliga sköterskor som tog väldig väl hand om Elliot. Tyvärr verkar han vara lika svårstucken som sin mamma så när de skulle sätta en nål i handryggen på honom hade de sönder ett blodkärl så idag är han alldeles blå på handen stackaren. Jag fick sitta kvar hos honom medans de sövde honom med masken och det gick på bara några sekunder. Sen hann jag inte sitta i väntrummet i mycket mer än ca tjugo minuter innan jag fick komma in till honom på uppvaket. Fick prata med läkaren som hade gjort operationen och hon sa att allt hade gått bra. Vi märker redan nu en klar förbättring av hans hörsel. Jag satt väl hos honom i ca fem minuter innan han började skruva på sig lite. Efter en stund satte han sig rakt upp i sängen och slet av sig masken och spottade ut tuben han hade i munnen. Han var helt groggy så jag fick hålla i honom. Efter en liten stund var han piggare igen och bad om att få glass och vatten. Han sa att det kändes konstigt i halsen och det var ju så klart för att han hade haft den där tuben i munnen. Efter att ha ätit lite glass ville han gå på toa och sen fick vi åka hem igen. På vägen hem blev det dock ett besök i leksaksaffären där han valde ut ett litet skepp och en borg i Playmobil.
Har man varit duktig ska man självklart belönas.
 
Helgen har i övrigt varit skön. Vi har invigt soldäcket och har ätit där ute flera gånger. Vi har haft superskönt väder hela helgen och barnen har lekt med grannbarnen och de har badat i poolen mest hela tiden.
 
Nu kör vi fyra dagar med jobb/skola innan vi kör en långhelg igen. Nästa vecka är det skolavslutning för barnen och jag tänkte att jag ska försöka vara ledig då så att jag kan vara med dem.
 
Jag önskar dig en fin start på den nya veckan!
 


10 kommentarer:

Therese sa...

Åh sötisen <3 Så skönt att det gick bra och att ni sedan kunnat njuta av en härlig helg! Även här hr vi ätit ute och njutit, dock utan möbler på altanen då de inte fanns hemma, men jag har beställ på nätet å den 16/6 skulle de dyka upp... Önskar dig en fin måndag <3 KRAM

Maria sa...

Skönt att allt gick bra! Och härligt att det märks skillnad med hörseln redan :) Tänk så mycket lättare det blir för honom nu.
Gott med en kort vecka igen, sådant gillas här ;)

Kram kram

Miss Seger sa...

Det är lika jobbigt hur stor eller liten operation ens barn måste gå igenom. Man känner sig helt maktlös när man lämnar bort sin barn i läkarens händer.

Skönt att det gick bra och att det är över. :-)

Johanna - Mamma till Leija sa...

Skönt att det gick bra! :) Kram

Hanna sa...

åhh, va skönt att allt gick bra... trots kruppen!
så duktig han är! <3

kram kram

Popprinsessan sa...

Vad skönt att det gick snabbt och lätt! Och att allt redan verkar bättre för E!

Tänkte också försöka vara med på skolavslutningen nästa vecka. Helt otroligt vad fort detta året gått!

Kram!

Helen.HUSnrNIO sa...

En operation är ju jobbigt hur liten eller stor den än är och allra helst när man är den som sitter bredvid.
Skönt att det gick bra!

Låter härligt med trädäcket! Vill gärna se bilder :-)

Ha en fin tisdag.
Kram

Tommy sa...

Sv: Ja 20 dagar är mycket, men som tur är har jag jobb att göra, och nu lite fix med företaget att sköta, vila och hundarna !

Puss

Therese sa...

Morron rara du! Så er soffa har ännu inte kommit? Så trist, hoppas den dyker upp snabbt, man vill ju kunna göra i ordning och njuta då det väl är klart... Här blev det ett runt bord med 6 stolar samt en liten launge grupp, kunde inte välja, så nu blev det både och i en lite billigare variant istället för en större och lite dyrare av det ena eller andra slaget. Får väl se vad vi använder mest och ev satsa på det i framtiden istället... Här har vi en grå dag, men det är bara bra för arbetsmoralen, har en hel del jobb att beta av samt Ms bokföring... Önskar dig en fin dag <3 KRAM

Theresa sa...

Vad skönt att det gick bra och att ni redan kan märka resultat!!!! Klart man ska belönas när man varit så duktig! :-)