torsdag 13 mars 2014

När ska det vända?


Stolt pappa med en liten tös
 
Jag vet inte vad det är med min annars så tuffa tjej just nu. Hon gråter i sömnen på nätterna, hon brister ut i gråt flera gånger per dag och varje morgon innan jag ska åka till jobbet vaknar hon och gråter och klamrar sig fast vid mig. Vi har försökt prata med henne och fråga om det är något speciellt som gör att hon är ledsen men det kan hon inte svara på. Tankarna snurrar i huvudet på mig (som den överbeskyddande mamman jag är). Är det något i skolan som gör det? Kompisar? De flesta tjejerna i klassen verkar följa med varandra hem efter skolan men Tuva gör det väldigt, väldigt sällan. Frågar inte någon henne så tar hon inte för sig och då blir hon kvar i skolan.
Är det något sånt som gör att hon är ledsen? Usch jag vet inte vad det är och att se henne ledsen gör ju så ont i mig.
 
Och så har vi Elliots historia med öronen som aldrig verkar ta slut. Sista tiden har han till och från klagat på att han har ont i örat och vi har märkt att hörseln har blivit sämre igen. Vi kan sitta bredvid honom och prata med honom och han reagerar inte ens.
Häromdagen ringde jag till öronkliniken och vi hade en sån tur att vi fick en tid redan idag. Tyvärr så är den klockan elva vilket gör det lite körigt då jag behöver vara på jobbet större delen av dagen. Men som tur är så ställer barnens snälla farmor och farfar upp och hämtar Elliot i skolan, kör in honom till stan där jag möter upp dem, sen väntar de i stan medan vi är och gör ett hörseltest och träffar öronläkaren så att de kan köra tillbaka Elliot till skolan sen. Tack för det! Vi får väl se vad läkaren säger idag. Har vi tur beror detta bara på att Elliot har varit förkyld väldigt länge, har vi otur är det något med röret som sitter kvar i örat. Vi får helt enkelt se vad som sägs idag.
 


2 kommentarer:

Fröken L sa...

Stor kram till dig Tina <3

Det är så jobbigt när man märker att det inte kanske står rätt till i skola och med kompisar, hjärtskärande.. hoppas det löser sig snart..

och lycka till med gossens öron idag, snäll farmor och farfar som ställer upp, guld värt.. <3

kramisar

Popprinsessan sa...

Det är så jobbigt när man märker att allt inte är som vanligt. Igår hade två av L:s kompisar inte velat leka med henne för att hon haft löss... Tufft.

Har du möjlighet att vara med någon dag i skolan? Inte för att jag tror att allt är som vanligt då, en man får kanske en uppfattning om hur det är när man inte är där? Jag har lovat L att jag ska vara det någon dag och måste verkligen se till att genomföra det.

Skönt att ni får hjälp idag. Hoppas att det går bra på hörselundersökningen och att ni får en förklaring till varför han har ont.

Kram!