torsdag 27 mars 2014

Det här med egentid

 
Ännu en fantastisk bild som min man har tagit
och som inte har ett dugg med kommande inlägg att göra.
 
Igår eftermiddag när Glenn kom hem ifrån jobbet stack jag iväg till Eurostop för att träffa fina Meekatt och fika med henne. Vi spenderade nästan två timmar med att dricka chailatte, äta gott fikabröd och prata. Det var hur skönt och energigivande som helst.
 
Bland annat så pratade vi om det här med egentid eftersom det just nu pågår en diskussion om detta efter en artikel i Aftonbladet.
Jag har sett att den har väckt starka känslor både på Facebook och även nu inne hos Meekatt. Självklart får alla tycka och tänka som dem vill och jag tycker att det är underbart att ibland få smita iväg och göra någonting bara för mig själv och bara vara Tina och inte mamma. Som igår till exempel. Att få sticka iväg några timmar och skratta och prata med en fin vän. Jag tycker inte att jag är en sämre mamma för det. Tvärtom så var jag en bättre mamma när jag kom hem igen igår och hade fått tanka på energiförrådet lite. Barnen hade längtat efter mig och jag hade längtat efter dem. Och de har de hur bra som helst med sin pappa. Om jag hade trott något annat så hade jag inte kämpat i över fyra år för att just han skulle bli pappa till mina barn.
 
Jag älskar inte mina barn mindre för att jag ibland vill vara ifrån dem. Jag gör allt för att mina barn ska må bra och jag kan garantera att de inte mår bra av en mamma som är trött och har alldeles för kort stubin som jag ibland kan ha.
 
Lika mycket som jag älskar mina få stunder av egentid så älskar jag de ännu fler stunderna när jag är tillsammans med min familj även om de stunderna ibland innehåller trots, tårar, bråk och skrik.
Men för att jag ska orka med dessa stunder så måste jag ibland få vara bara jag!
 


10 kommentarer:

Fröken M sa...

Vem tusan behöver inte få göra något "eget" ibland ?
Det tror jag alla gör, men behöver man den tiden flera timmar varje dag kanske man ska börja fundera på varför man skaffat familj istället för att vara singel...
Ett par timmar med en vän däremot fyller snarare bara på energi-kontot och det är jag helt FÖR ! :)
Kram

cecce sa...

För mig är det en självklarhet att göra saker på egen hand ibland. Det är väl ganska mänskligt:-) Jag är ingen sämre mamma för det! Lika mycket som jag älskar vara med mina barn, lika mycket behöver jag ibland fylla på egenförrådet.-)

Och. Inte du heller!

Kram Cecce

Popprinsessan sa...

Oj, oj, oj vilken dålig mamma jag är, för jag måste ha lite egentid. Det kan vara att få gå ensam kvällsrundan med hunden bara. Eller som nu i helgen när maken och jag åker till London för att ladda energi och bara umgås. Förstår att det är något många aldrig skulle göra. Men våra barn har det inte dåligt när de får spendera en hel helg med mormor och morfar och hitta på massa bus. Jag gillar känslan att få längta efter min man eller mina barn när vi inte ses. För som du skriver, jag behöver liiite egentid men mycket familjetid!
Kram vännen!

Tommy sa...

SV: Håller med ..

Egentid är viktigt, oavsett om man har barn eller ej.

KRAM

Meekatt sa...

Idioti det där. Alla behöver egentid! Även supermorsorna! ;)

Jenny sa...

Jag håller med dig... men har inte alltid tyckt så. Det är också väldigt olika vad vi behöver och vad som passar in i olika familjer. De som nästa aldrig är med sin familj...ja då kan man börja undra? Är vi människor el robotar enl en viss mall?
Jag gjorde sällan något eget tidigare och levde typ bara för min famil... vilkeg jag gör även idag men med ett annat synsätt. Till slut blev jag gyvärr en dålig mamma som inte orkade något (depression ) Har lärt mig att jag måste må bra för att kunna glädja andra främst barnen. Jag jobbar fortfarande med dåligt samvete och slits ibland med tiden. Hoppas alla hittar det de är tillfreds med i sitt liv och lägger energin på sig själv och inte lägger sig andras liv slm de troligen inte vet särskilt mycket om?
Kram

Johanna - Mamma till Leija sa...

Håller helt klart med om att egentid är viktigt!

Therese sa...

EXAKT så känner jag med, man måste få vara själv ibland, både fri från barn, karl å hundar ;-D Men man älskar ju dem inte mindre för det, snare tvärt om <3 Ha en fin kväll, här ska jag försöka få ork att jobba någon timme till, allt för att få undan och kunna vara ledig i helgen... KRAM

Maria sa...

Är så mycket idioti i det där!!
Det är klart att vi alla måste få ha egentid, hur ska man annars kunna vara en bra förälder och orka?
Finns ju perioder då man knappt orkar med sig själv ;)
Tack för allt vännen, du är verkligen en helt fantastisk vän!!

Många kramar

Helen.HUSnrNIO sa...

Sen jag fick ont i knät och inte kan springa längre så känns det än starkare det där med hur otroligt skönt och välbehövlig den där egentiden är för mig.
Att springa var min främsta egentid. Att få komma ur helt själv och inte höra mamma eka kring mig. Att andas, röra på kroppen, och njuta av lugnet och bara mina egna andetag.
Inseer ju själv att det är därför det blivit lite extra knäckande nu när jag inte kan springa längre.
Håller på och jobbar på att hitta lite andra andningshål men som ändå inte har med jobb att göra.
Så välbehövligt om än bara för en liten stund det där med egentid :-)