måndag 6 januari 2014

I det enkla bor det vackra


I det enkla bor det vackra, Ernst Kirchsteigher

När jag var inom Granit förra veckan såg jag den här fina ljusbrickan fast där hade de den bara i galvaniserat. Dock såg jag på paketen att den skulle finnas i både svart och vitt. Man köper själva brickan för sig och ljushållarna för sig. Ljushållarna har magnet under sig så att de kan man flytta runt på brickan hur man vill. Jag kunde inte släppa tanken på den så när jag kom hem googlade jag och hittade den på ett annat ställe i vitt och beställde den. Jag är jättenöjd med den, den passar min stil perfekt.

Igår var vi på en karateuppvisning inne i Halmstad. Tuva har pratat ett tag om att hon skulle vilja börja på karate och efter uppvisningen igår är hon ännu mer övertygad. Så imorgon ska hon på sin första träning så får vi se sen vad hon tycker. Väljer hon att fortsätta med detta så kommer hon ha träning två dagar i veckan så då tror jag hon får sluta med någon annan aktivitet. 

Om ca en timme ska vi hem till ett par vänner och äta frukost. Sen hoppas vi få hjälp med att lägga in en matta i vår klädkammare som Glenn har målat. Den har varit ett av de rummen som fortfarande var i original sen huset byggdes -74 så den var brun och mörkgul. Inte alls så snyggt men nu är den fräscht vit och ska få en mörkgrå matta. Sen får nog resten av dagen ägnas åt lite tvätt, städ och annat fix. I morgon börjar jag jobba igen efter att ha varit ledig i över två veckor. Glenn och barnen är lediga även i morgon eftersom fritids är stängt men på onsdag börjar vardagen även för dem. Jag säger som jag brukar säga efter varje långledighet: det ska bli skönt med lite vardag igen. Visst är det skönt med ledighet men vi alla mår nog bäst av rutiner i alla fall. Det kommer vara två mycket trötta barn som skjutsas till fritids på onsdag, de har nämligen som så många andra vänt på dygnet den här ledigheten.

Jag önskar dig en fin dag!


9 kommentarer:

Fröken M sa...

Åh vännen, jag har inte heller samma tid för bloggläsning just nu. Jag uppdaterar visserligen min egen men inte alls lika ofta som jag brukade.
Å andra sidan tycker jag inte att det riktigt ika kul längre heller - det finns andra saker som jag tyckr är viktigare. Livet till exempel :)
Även här har vi lite extra "ledigt" i morgon eftersom dagis är stängt i morgon, men vi löser det så att jag är hemma med V till eftermiddagen - då får C komma och byta av för jag jobbar kväll !
Ha en mysig dag vännen !
kram

Therese sa...

Mysigt att äta frukost hos vänner! Å karate lät skoj, det hade nog mina ungar gillat med, men här är aktivitetsutbudet lite begränsat, iaf tills de blir lite äldre. Här börjar vardagen för oss alla i morgon, och jag gruvar för vi sov till snett efter nio i morse... vi lär vara tröttmössor i morgonbitti! KRAM

Emma sa...

Älskar Ernst, den ör riktigt snygg👍 Jo vi har kämpat i många år, ca 7-8 om jag inte minns fel, Milo kom till på tredje och sista ivf försöket så man har varit på botten många gånger och vänt! Tack snälla du❤ Japp ni flyttar vi till lgh för att sen hoppas att drömhuset dyker upp, lättare att bara kunna säga upp lägenheten då😄Kramar

Mette sa...

Kul att Tuva gillar karate!
Det finns en karatedress i Hölö om hon vill ha en...?! Hör av dig isf.

Puss och kärlek ❤️❤️❤️

Popprinsessan sa...

Här skulle jag också haft en ledig dag imorgon, men får rycka in och jobba undan lite några timmar. Och barnen kan säkert behöva få lite stimulans från farmor istället för av mig efter ganska lång tids ledighet :-)

Eftersom vi kom hem igårkväll hade jag gärna tagit en dag ledig för att få undan julen, men granen fick vi iaf ut innan vi åkte!

Kram vännen!

Therese sa...

Morron rara du! Här är barnen på förskolan nu, och det gick över förväntan, de längtade efter sina lekkompisar. Men de lär nog vara sjukt trötta ikväll... Men det är bra, då får vi tillbaka rutinerna förhoppningsvis. Ha en fin dag <3 KRAM

Tommy sa...

Sv: Hej hjärtat!

Det var riktigt gott..:)

Hoppas ni får en fin dag!
Jag har inte heller tiden jag önskar jag hade för att läsa och spendera vid bloggen som tidigare, å andra sidan är det dagsformen som styr med denna jävla värk!

Puss

Therese sa...

Känner igen det där, jag ha också kikat på klockan flera ggr i natt, men snart är man väl inne i det som du skriver... Men längtar onekligen ändå tills ikväll och till helgen. Önskar jag var rik som ett troll och bara behövde jobba 50% det hade varit idealiskt! KRAM <3

Jessica sa...

Å Älskar Ernst vill med ha en Ernst ljusstake =)