söndag 8 december 2013

Andra advent


 Då var andra ljuset tänt

God morgon kyliga söndag!

Ja idag är det riktigt kallt ute. Har inte kollat termometern nu på morgonen men Glenn sa att det var minus 
7 grader när han kom hem ifrån julbordet i natt.

Idag blir det till att städa av golven här hemma på förmiddagen. Sen ska vi besöka ortens julskyltning och kanske åka lite skridskor. Tuva har precis bestämt att när vi kommer hem igen ska vi dricka varm choklad och det tycker jag låter som en bra idé! Barnen har även tjatat om att vi ska ta fram granen (vi har plastgran eftersom Glenn är allergisk). Egentligen tycker jag att man inte klär granen först dagen innan julafton men jag vet ju att jag vill ha väck all jul redan innan nyår så vi kanske ska ta fram granen redan idag så att barnen hinner njuta lite av den.

Glenn var som sagt på julbord igår och barnen och jag tände en brasa och s framför barntv med massor av tända ljus.

Önskar dig en fin andra advent!


8 kommentarer:

Tommy sa...

SV: God morgon snäckan!
Hur tycker du nya kameran fungerar?

Tack detsamma <3 Puss

Carolina - Tävla om Den perfekta julklappen 2013 sa...

Så fint, önskar dig en riktigt fin andra advent! <3 KRAM

Therese sa...

Här vaknde vi också till en kylig dag, -21, burr då man inte är van och har blivit bortskämd med bara någon minusgrad innan. Vi tog oss dock iväg på julmarknaden vilket var uppskattat och trevligt, hoppas ni med har haft en fin dag med julskyltning och skridskor <3 KRAMIS

Johanna - Mamma till Leija sa...

Så fint det blev med stjärnan på byrån! Hoppas ni hade en mysig helg! Nu är Leija på dagis & jag väntar på telefonsamtal från VC. Hoppas det finns någon ledig tid till mig idag!
Kram

Helen.HUSnrNIO sa...

Fram med granen bara :D
Den ska ju, precis som du skriver, snart städas bort ;)

Mysigt att tända ännu ett ljus i adventsljusstaken.
Ha en fin måndag!
Kram

Popprinsessan sa...

Jag är som du, är uppvuxen med att man tar in granen på lilljul. Brukar fuska lite beroende på hur julafton kommer. Men sedan vill jag har bort granen tills nyårsafton så jag är också inne på att fixa gran lite tidigare i år. Speciellt eftersom granen ryker redan 27:e hos oss i år.
Blev det någon gran då? ;-)
Kram

Maria sa...

Här brukar också granen bara få flytta in någon dag innan julafton och ut får den flytta precis efter nyår. Fast i år skippar vi den helt :)
Gick det bra med skridskoåkningen i går?
S tjatar varje dag om att hon vill åka till Oskarström och åka skridskor.

kram kram

Fröken M sa...

Jag har lite samma tankar som dig om NÄR grane ska fram.
Traditonen i min familj är kvällen före jul, men viggo väntar och längtar så vi kanske tjuvstartar lite helgen innan jul !

Jag får ju sånna där långkörningar då och då på jobbet ( dockinte alls lika ofta nu för tiden när jag har fasta körningar tis-fred ) men jag gillar det faktiskt även om man blir lite trtt och seg efter drygt 8 timmar ensam i bilen !

KRAM