torsdag 29 augusti 2013

Det kör ihop sig


 
 
Barnen har fyra aktiviteter som de gick på förra terminen och som de gärna vill fortsätta med. Simningen kommer de i år ha på söndagar och det är inget problem. Men det är resten av aktiviteterna som är problem. Det är nämligen så att just nu har de både fotboll, musiklekis och brottning på onsdagar. Fotbollen och musiklekis är dessutom samma tid. Vi hoppas på att fotbollen ska byta tid och dag när de börjar spela inne igen. Det gör ju att de i såna fall kan gå på musiklekis. Brottningen är lite senare så den skulle de också kunna hinna med i såna fall men de ska ju orka också.
 
Igår valde Elliot att hoppa över fotbollen och ta det lugnt innan brottningen. Tuva däremot ville gå på båda aktiviteterna. Fotbollen gick jättebra och början på brottningen också men när det var ca en halvtimme kvar var hon så trött att hon bara skrek och grät. Det slutade med att hon och jag fick gå och sätta oss i bilen och vänta på Elliot. På vägen hem sen var det två övertrötta och hungriga barn och det i kombination med två trötta, stressade och lite irriterade föräldrar var ingen bra kombination. Det slutade med att hela familjen gapade, skrek och grät.
 
När vi alla hade lugnat ner oss kom vi fram till att barnen ska försöka börja på fortsättningsgruppen i brottning istället. Den är på måndagar och deras tränare tyckte gott att de kunde gå över till den gruppen. Vad gäller musiklekis och fotbollen så får de gå varannan gång tills vi vet vilken tid fotbollen kommer vara sen när de flyttar in och spelar.
 
Ja det är inte lätt det här med aktiviteter. Jag tycker det är svårt att sätta gränser, de vill ju så gärna gå på alla dessa aktiviteter men de ska ju som sagt orka också. Elliot ska dessutom eventuellt börja med thaiboxning (för en privat tränare) men då får han välja bort någon utav de andra sakerna.
 
Nog babblat om det. Jag är genomförkyld och kommer få gå på tabletter för att orka mig igenom dagen. Ikväll har vi dock inget inplanerat så det får bli en lugn kväll i soffan. Jag har dessutom efter idag jobbat mina 80% den här veckan så imorgon får det nog bli en lugn dag hemma istället för jobb.
 
 
Önskar dig en fin torsdag!
8 kommentarer:

Popprinsessan sa...

Oj, oj, oj vännen! Det låter verkligen som om det är lite för mycket på en gång just nu. Och det ska ju vara roligt att ha aktiviteter och inte jobbigt.. Hoppas att ni hittar en bra lösning för det låter inte bra med två aktiviteter samma dag när de är så små.

L hade både kör och jympa samma dag tidigare och det är ju ändå bara en fysisk aktivitet men både L och jag var så stressade att det inte blev kul.

Nu går L bara på sim och har inte kommit på vad hon mer vill göra. Har bestämt mig för att inte tjata på henne, det kommer säkert förr eller senare.

Hoppas att du tar det lugnt och kryar på dig! Kram

Helen.HUSnrNIO - Vinn 5 dvd av Iron Man 3 med tillhörande väska sa...

Aktiviteter och vardag går ju inte alltid ihop så smidigt...
De ska ju tycka att det är kul och orka med det och annars ett nej men det är verkligen inte lätt att sätta den där gränsen heller alltid.
De vill ju gärna och det finns ju många aspekter som är bra med aktiviteter.
Själv ser jag just fotbollen för W som en väldigt givande aktivitet.
Den ger ju fysisk träning två ågnger i veckan och oftast match varannan helg ca men sen ger den en laganda och kamratskap.
De lär sig hålla samman, det sociala spelet, samarbeta och någonstans tänker jag även att fotboll kan ha väldigt god inverkan när hon blir äldre.
Att vara med tjejerna i laget kan kanske hålla henne borta från mycket häng på mindre trevliga ställen om kvällarna osv.
En enskild aktivitet drar kanske inte lika mycket då när det finns mycket annat som lockar att hålla på med men har man en god laganda så väljer man att hänga ihop med dem och är det då flera träningar samt matcher så finns det ju inte heller lika mycket tid till att vara ute om kvällarna eller ork inför nästa dag om man gör det.
Vet inte om det blir så men tanken om just detta finns i bakhuvudet på mig.

Hoppas ni får ihop en god och fungerande vardag med roliga stunder på allt de vill göra.

Ha en fin torsdag & krya på dig!!!

Therese sa...

Här har vi enats om EN aktivitet denna termin, mer orkar varken ajg eller ungarna, måste vara praktiskt görligt också då jag kommer att vara själv med dem å två vovvar större delen av hösten... Lutar åt simning. Detta då zumba å simning krockar. Att det ska vara så körigt jämt...
Lämnar massa krya på kramar och hoppas du får en lugn å skön kväll och morgondag <3

Ditte Hallgren sa...

Fina Tina,

Jag vet så väl hur det är. Edvin vill också så mycket mer än vad han orkar, men glöm inte bort att det är DU som vet och kan avgöra vad barnen (och Du) orkar med. En 6-åring kan inte fatta de besluten själv, och det är viktigt att vara förälder och inte kompis i de lägena. Om de är övertrötta och inte hinner äta emellan aktiviteterna så tror jag att det är lite för mycket för dem!
Prata igenom det med dem i lugn och ro och förklara att Ni vuxna ser att de inte orkar och därför måste Ni ändra på något.
Barn mår bra av föräldrar som är tydliga och fattar beslut. De kan inte avgöra sådant här själv när de är så pass små.

Kram älskade vän och krya på Dig!

♥ Sojka ♥ sa...

Vad jobbigt att det blev en sån krock! Själv har ja inga aktiviteter nu men vill börja med något med Isak. Han behöver det men det svåra är ju att jag har lillebror. Kanske hittar något där han kan vara med iaf.
Fotboll är nog för tidigt men ska kolla runt vad som finns där vi bor nu för vi har ju flyttat från Malmö.
kram

Fina Frun sa...

Så hade vi också det för något år sedan - fullproppat med inbokade aktiviteter. Men orken fanns inte och inget blev kul. Bättre att skära ner på flera aktiviter och ha energi till några få. När skolan blir mer intensiv så brukar den ta på krafterna också.

Hoppas du mår bättre, så helgen kan njutas!

kram/
Fina Frun

Johanna - Mamma till Leija sa...

Trist att de é på samma dag. För många aktiviteter é nog ingen bra idé, hur roliga alla än är...
Krya på dig vännen!
Kramar

Anonym sa...

puh blir alldeles matt. Klart du vill dina fina barn väl men det kan bli för mycket av det goda. Dra ner på aktiviteterna så ni alla orkar och det förblir skoj. Må väl.