fredag 31 maj 2013

Nervöst besök i skolan


I morse var det dags för mina stora barn att tillsammans med mamma och pappa besöka skolan och få träffa sina klasskamrater och lärare. När vi stod på skolgården och väntade och alla större barnen sprang omkring på skolgården stod båda barnen som klistrade vid mig och Glenn. Tuvas hjärta slog jättesnabbt och jag förstod att hon var väldigt nervös. När klockan ringde fick vi gå in och barnen delades upp i de grupper de kommer att gå på när de går på fritids. Sen hade de samling i sina respektive grupper och sen fick de leka fritt en stund. När vi hade kommit in i skolan släppte barnen oss ganska så fort. De hade ju en del kompisar redan som de kände sig trygga med. Efter leken hade de en liten fruktstund innan det var dags att gå hem. När vi kom ut på skolgården igen var det rast och då sprang de genast till lekplatsen och lekte trots att de större barnen var ute och lekte. Jag tror att de kommer komma till rätta ganska så fort när skolan väl börjar i höst.

I natt har de sin bästis Felicia på övernattningsbesök. Alla tre sover i Tuvas rum och det var en hel del bus och stök innan de somnade strax före klockan tio. Men så ska det väl vara när man har kompisar som sover över.


5 kommentarer:

nockinocki sa...

Skönt när barnen hittar så snabbt i nya miljöer. Men tycker också det är lite skönt att de är eftertänksamma och lite nervösa. Hoppas du förstår vad jag menar ;)
Kram

Tommy sa...

Sv: Tack vännen!

Hoppas allt är bra!:)

Popprinsessan sa...

Det kommer säkert att gå jättebra när de börjar skolan! De har ju varandra :-)
Jag är förvånad över hur oberörd L verkar vara över de äldre barnen på skolan. Själv var jag superblyg när jag var liten!
Hoppas att ni har en skön söndag,
kram!

Therese sa...

Kul med övernattning! Och spännande med skolbesök, men bra så de är bekanta med miljön till hösten.
Här har vi njutit i stugan, å väl hemma blev det att röja, städa, tvätt, plantera jordgubbsplant m.m allt inomhus har förfallit då det varit så fint väder. Men nu var jag tvungen att rensa så det inte blir kaos då jag åker bort... KRAM KRAM

Johanna - Mamma till Leija sa...

Kul att besöka skolan & mysigt med övernattning!
Nej, nu måste jag verkligen lägga mig. Natti natti!
Kram