torsdag 23 maj 2013

Ärlighet varar längst

Gener gör dig inte till en bra förälder, det är din närvaro och kärlek som gör det

Just nu pågår det en debatt i medierna angående att få donatorbarn söker sitt ursprung. Man tror att det till viss del kan ha att göra med att föräldrarna inte har berättat för barnen hur de har kommit till.

Ni som känner mig vet ju att våra barn kom till genom spermiedonation. Det är inget vi har hållit hemligt på något sätt. Visst var det ett tufft beslut att ta men nu i efterhand ångrar vi ju oss självklart inte en sekund.
Att vi sen har fått två stycken mirakel som är så lika pappa att folk som vi inte känner till och med kommer fram och säger det till oss är ju bara helt fantastiskt.

Innan vi skulle påbörja vårt första försök med donator (efter tre och ett halvt års kämpande med IVF) fick vi träffa en kurator som skulle godkänna oss som föräldrar. Det är inga som blir gravida på naturlig väg som måste bli godkända. Hur som helst så blev vi vid det samtalet rådda till att om vi lyckades en dag skulle berätta för vårt (våra) barn hur det hade kommit till. Vi kände redan då att detta var naturligt för oss. Vi kände redan då att ärlighet varar längst. Vi vill inte att våra barn en dag ska få reda på detta av utomstående. Vi har även tänkt som så att om någon utav oss i familjen en dag skulle bli sjuk och behöver en donation av något slag så vill vi inte att barnen ska få reda på att Glenn inte är deras biologiska pappa i det skedet.

Vi har alltid läst mycket för Tuva och Elliot och första gången vi läste om hur barn blir till förklarade vi för dem att pappa inte har några frön så att vi fick åka till sjukhuset där doktorn hjälpte oss med frön ifrån någon annan. Jag tror inte de var mer än två år gamla när vi berättade detta för första gången. Självklart förstår de inte hela innebörden i detta. De förstår ju inte att Glenn inte är deras biologiska pappa MEN för dem finns det ju ingen annan pappa. Det är ju Glenn som har funnits där redan från första början.

Jag tror inte att varken Tuva eller Elliot kommer vilja veta vem som är deras donator. Jag tror och hoppas att de känner sig så trygga i sig själva och i vårt föräldraskap att de inte känner det behovet. Självklart kommer vi stötta dem om de skulle vilja detta en dag men jag tror som sagt inte vi kommer komma dit.

Jag har ju själv donerat ägg och jag vet att det har fötts minst två barn från mina ägg. Men jag känner inget som helst behov av att veta vilka dessa barn är. Kommer de en dag och söker upp mig så är det bara en rolig sak men jag känner inte några som helst band till dessa barn.

Alla gör ju naturligtvis som de vill men vi har valt att berätta för våra barn för det känns bäst för oss!
12 kommentarer:

Fina Frun sa...

Vad fint och starkt att du delar med dig av er historia och dina tankar runt ämnet. Jag tror också att ärlighet är det bästa.

kram/
finafrun.se

Anonym sa...

Du är fantastisk Tina. Kram Sussi

Maria sa...

Ni är fantastiska, både du & Glenn ❤
Stark att du skriver om det så här öppet & ärligheten varar alltid längst.

KRAM

Glamourwannabe - med huset fullt av grabbar. sa...

Vilket fint inlägg. Självklart kommer det inte finnas någon annan pappa för dem. Tycker ni gör helt rätt i att vara öppna och ärliga från början. Kramar

Jenny sa...

Ja ärlighet varar längst. Kärleken är störst ♥

Anna Svensson sa...

Vilken härlig bild! Jag är inte förtjust i tatueringar men den där gillar jag.
Roligt att hitta in till dig.
Ha en bra dag

Tommy sa...

SV: haha tack fina!

Vilket fint inlägg.
Underbart att du delar med dig .. Ni är fantastiska! <3

Therese sa...

Kikar bara in för att lämna en kram, ska nu gå å hämta barnen, och ta helg. Känns skönt törs jag lova! Massa kramar och så en fin morsdag önskar jag dig <3

En flicka som är stark sa...

Vilket bra och fint inlägg!

Johanna - Mamma till Leija sa...

Ja, ärlighet varar längst! Väldigt fint inlägg! <3
KRAM

Fröken M sa...

Era barn har haft turen att få världens BÄSTA föräldrar, och det är tack vare ER uppfostran de blivit vad de är - Underbaringar :)
Kramar till dig finaste !!

cassie sa...

lite intressant att ni var tvungna bli godkända som föräldrar bara för att ni inte kunde få barn på vanligt sätt :o
Väldigt fin bild btw :)