måndag 14 januari 2013

Tråkig simskolestart

Två glada och förväntansfulla barn innan simskolestarten

Nya grupper för båda barnen igår. För Elliot gick det jättebra frånsett att han har problem med öronen. Han får ont när han är under vattnet och vi försöker febrilt hitta något som ska hjälpa honom. Vi har köpt två olika öronproppar på badhuset men inga utav dem sitter bra. När vi frågade på apoteket tyckte de att han var för liten för öronproppar och sa att vi skulle använda fetvadd istället men det stannar inte heller kvar i öronen på honom. Vi ska tillbaka till öron på onsdag så jag ska höra med läkaren då vad han föreslår.

Tuva har kommit så pass långt att de nu bara har undervisning i den stora bassängen. Hon tyckte själv att det var lite spännande och pirrigt. Jag känner likadant för visst vet jag att hon tar sig fram i den bassängen men simmar vet jag ju inte om jag vill kalla det hon gör. Hur som helst så gick det jättebra i början. 
Glenn och jag stod på en läktare och hade på så sätt koll på båda barnen. 
Personalen har bett oss föräldrar att vi helst ska vara på läktaren så att vi inte stör barnen. På slutet skulle Tuvas grupp göra någon övning och jag vet inte riktigt vad som hände men det blev nog för många barn som plaskade för nära varandra så Tuva hamnar under vattnet. Vi står uppe på läktaren och ser hur hon får panik i vattnet och kämpar för att komma upp. För många barn och inte tillräckligt med ledare så det tar en stund innan någon ser Tuvas kämpande och hjälper henne. Jag springer ner och när jag kommer fram till henne sitter hon på kanten och gråter hysteriskt min lilla tjej! Hon var ju livrädd! Det tog en bra stund att lugna henne. Jag frågade en utav ledarna om hon tyckte att Tuva verkligen var i rätt grupp och det sa hon att hon var hon sa bara att de inte riktigt hade hunnit med och därför hade detta hänt... 
Jag hoppas att det här inte har skrämt min annars så tuffa tjej. På fredag ska hela familjen åka till badhuset för att öva lite. Vill verkligen inte att hon ska bli rädd för vatten nu.


12 kommentarer:

Therese sa...

Det var en liknande incident vid luciaövningarna som fick Luran att gråta och få nog... så bra om ni övar lite mer så hon itne blir rädd... Ang Cambridge så gick ajg på ren kur alla mål i tre veckor, möjligen fyra. Sedan tränande jag rätt mycket så jag började äta lunch men resten cambridge tills jag nådde min målvikt. totalt tror jag det var 23 kilo jag tappade på detta sätt, men då jag börajde träna och sprang under denna period så gick det fort, motionen var det som satte fart på det hela. Men vet inte om jag skulel fixa det nu, då ajg körde detta hade ajg inga bar och bodde själv i umeå med endast vovven, magnus låg ute och jobbade om veckorna så jag behövde itne tänka/laga/eller se mat, det underlättade... KRAM KRAM

Jannike Rosmer Gustavsson sa...

Usch ! Stackars Tuva! Men hon är så tuff så det går säkert bra! Puss o kram! 💞💞💞

finafrun sa...

Oj då stackars liten! Det kommer nog gå bra med vattnet ändå. Men samtidigt blir jag arg på simledarna, sådant SKA INTE få hända. Finns ingen ursäkt. Barnen är i VATTNEN.

kram!

Amanda sa...

Men fy så trist! :( Stackars Tuva! Hoppas hon kommer över det fort och att hon inte blir rädd för vatten efter detta. Kan nog vara bra att åka dit och bara plaska lite för skojs skull. Kram

Veronica sa...

Fy så hemskt!! Hoppas verkligen att det inte har skrämt henne, men det blir nog bra om ni åker och simmar hela familjen.
KRAM

Marina sa...

usch så tråkigt :( Det är min stora skräck att något barn ska behöva min hjälp i vattnet och jag inte uppmärksammar det. Prata om det och påminn om att hon ska lägga sig på rygg och flyta - det är så viktigt att det sitter i ryggmärgen på dem! Ang. öronen så är det inte så lätt, öronbarn reagerar också mer på att vattnet är i öronen, även om det inte gör ont så har de på nät sätt en utökat känsel (är min högst ovetenskapliga erfarenhet). Det finns inga bra proppar för barn så de ramlar lätt ur, fetvadd är helt meningslöst. En riktigt tajt badmössa kanske kan hålla vattnet borta?

Kan ni inte komma upp till vår simskola istället? ;) Hade varit så roligt att ha dina fina barn i mina grupper :D

Johanna - Mamma till Leija sa...

Men oj, stackars Tuva! Hoppas hon inte blir rädd nu i framtiden...
Kram

Maria sa...

Ja du vet ju precis vad jag tycker om det hela och simskolan för tillfället....
Men som sagt, var på dem nästa vecka så att Tuva känner sig trygg igen.
I morgon är det våran tur..

Namnet är bytt nu :)

Kram kram

Jannie sa...

Å fy tusan vad obehagligt!!
Jag hade typ dött på stället!(överbeskyddande var det ja...)
Men Tuva är en så himla modig tjej,så hon kommer greja det galant!
Ge henne en riktig bamsekram!
KRAMAR

Mamma till Amelia Alfons Malva Vilde sa...

Ojdå! Hoppas verkligen hon inte fick några "men"!
Önskar er en fin dag!

Popprinsessan sa...

Stackars T! Hoppas verkligen att det var en engångshändelse att ledarna inte hade ful koll!

Hoppas att E kan få hjälp med sina öron.

Hur går det med sopporna?
Kram vännen!

Milla - Mamma till SagaBus & Lillebror sa...

Men fy vad hemskt! :(
Då har dom uppenbarligen alldeles för stora grupper, så får det ju inte vara :(

Kramar