torsdag 12 januari 2012

Trötta och lättade

På sjukhuset gick allt som sagt jättebra. All personal (förutom öronläkaren) var underbara. Helt rätt personer på ett sånt ställe. När vi kom dit fick Elliot sätta på sig en liten sjukhusskjorta. Han fick behålla sina egna byxor. Han hade fått två stycken Panodil hemma och på sjukhuset fick han även lite Alvedon. Efter lite lek i väntrummet fick han och jag gå in till operation. Jag hade på mig en snygg engångsrock och en snygg mössa.
Väl där inne fick han sitta i mitt knä medan de tittade efter vart de kunde sticka honom. Eftersom vi hade satt på Emlaplåster hemma innan vi åkte så märkte han inte när han blev stucken. Han fick en sovmedalj av personalen som de hade knåpat ihop själva. Han fick även välja två stycken tatueringar och när han berättade att han hade en tvillingsyster fick han välja en åt henne också. Efter en liten stund kom en mycket otrevlig och kall läkare in och då sprutade sköterskorna in sömnmedlet i armen på Elliot. Han blev genast dåsig och jag fick lägga ner honom på en säng. Sen fick jag gå. Oj så ont det gjorde i mig att lämna honom där. Men personalen var fortfarande underbar och lovade mig att han redan sov. Jag fick gå ut till Glenn som satt och väntade i väntrummet. Vi blev hänvisade till ett annat väntrum och där hann vi inte sitta i mer än ca 10-15 minuter innan de hämtade mig igen.

Här sitter min superhjälte med sin sovmedajl i handen


Att komma in på uppvaket och se sin lilla prins ligga i en stor säng med mask för ansiktet och en massa slangar på sig gör ont. Då känner man sig inte så stor själv. Jag fick stränga order om att inte röra honom. Personalen förklarade för mig att det var bättre om han fick vakna upp själv. Efter en stund kom den otrevliga läkaren in och förklarade att allt hade gått bra. Hon var fortfarande lika kall och osympatisk. Hon berättade i alla fall att han hade mycket tjock vätska bakom trumhinnorna och att det kommer ta ca en månad innan vi märker skillnad på hörseln.
Efter en stund började det pipa och Elliots puls gick ner. Sköterskan lugnade mig och sa att det inte var någon fara. Efter en stunds pipande gick hon iväg och rådfrågade en annan sköterska och sen kom hon tillbaka och sa att vi skulle väcka honom. Han var lite trögstartad men efter en stund vaknade han till liv igen. Han ville sitta i min famn och det fick han ju såklart göra. Efter en stund bad han själv om att få något att äta och då fick han en smörgås som han petade i sig. Han bad själv om att få gå och kissa och när vi gjorde det märkte jag att han var lite vinglig på benen. Efter att han hade ätit smörgåsen fick han en Piggelin och då började han leka med leksakerna som fanns där i en hörna. Då sa sköterskan att eftersom han var så pigg så kunde vi få åka hem. Vi var på sjukhuset i ca två timmar totalt.


Nu är vi alla trötta och lättade. Det gick ju så snabbt och lätt. All min oro var ju helt obefogad. Elliot är hur pigg och glad som helst och om det inte händer något under natten så blir det dagis imorgon igen.


Lilla prinsessan hade haft det superbra hos farmor och farfar


Innan vi åkte hem till farmor och farfar för att hämta storasyster åkte vi till leksaksaffären. Elliot hade blivit lovad en present utav oss och även en utav farmor och farfar. Han valde en ny poliströja (hans fjärde) och en polisregnjacka med en polishjälm till. Blir inte den killen polis när han blir stor så är det något som är fel.
Tuva som hade haft det jättemysigt hos farmor och farfar fick självklart också presenter. Hon fick en sjöjungfrubarbie och en Evidocka.

Nu sitter vi och myser och tittar på Lejonkungen, det blir bara lugnt resten utav dagen här.

Kram och KÄRLEK!

13 kommentarer:

jenny sa...

Oh vad skönt att det gick bra!!
Synd på kylig läkare, när man arbetar med barn så tycker jag att det måste finnas värme och sympati.
Kramar

Sv. Ja astrid kom i v36 den lilla busen så då var man inte beredd direkt.

Sara sa...

Skönt för Er att det e över! Hoppas att ni har haft en mysig dag tillsammans! Puss

Sojkas framtid - Ann-Sofie mamma till Isak sa...

Men oj vilken dag! Vad skönt att det finns bra personal men tråkigt att det finns såna kyliga läkare i vården!
Så fin uppfinning att ge honom en medalj! :)

CiliaH sa...

Vad skönt att det gick bra! Läskigt även om det är enkla operationer. Jag tyckte det var fruktansvärt när de sövde Filip inför hans operation av foten. Just när han somnade in och bara försvann, usch... Däremot var jag inte med när han vaknade, då var hans pappa där.

Kram fina du!

millamagi sa...

Så skönt att läsa!!! Jag har tänkt på er, ha nu en underbar lugn & skön kväll med den lilla familjen :-) kram

Fröken M sa...

Åh va skönt - men det var ju precis så vi hade bestämt att det skulle bli ;)
Mys nu i soffan och andas ut !!
KRAMAR

Popprinsessan sa...

Vad skönt att läsa att allt gått bra! Hoppas alla sover gott inatt!
Kram!

Therese - Sockenvägens Söta sa...

Så skönt att läsa att det gick så bra, trist bara att läkaren inte var lika go som resten av personalen. Men oj så jag ler då jag ser E i sina nya polissaker, sannerligen, han bara MÅSTE bli POLIS då han är stor!!!! Å ni är sååå välkomna, karlarna kan få dricka whiskeyn du å jag dricka te och prata i kapp å barnen busa i snön, låter väl bra?! *ler* Önskar dig/er en fin dag och en uuunderbar helg <3 KRAM!

Amanda sa...

Så skönt att det gick bra! Det är aldrig kul att behöva lämna sitt barn inför operation. Vi har gjort det så många gånger nu men man vänjer sig inte. Det är samma obehagskänsla varje gång, även om man såklart blir mer trygg då man lär känna läkare osv.
Skönt iaf för er att det är över! Hoppas ni får en mysig helg nu!

Caroline sa...

Sååå skönt att allt gick bra men FY för osympatiska läkare!! Vilken duktig liten kille du har. Jag förstår att det måste varit jobbigt att lämna honom när han blivit sövd, jag hade tyckt det varit fruktansvärt.

Synd att ni bor så långt bort, annars hade er blivande polis kunnat på komma med till jobbet och kollat in polisbil- och motorcyklarna. :)

Kram kram

Linda sa...

Så skönt att det är över nu och att det gick så bra.
Tråkigt med läkaren bara:(

SV: Vet tyvärr inte vad fyrhjulingen kostar, killarna fick den som premie då dom sålde jultidningar nämligen. Men jag har sett billigare varianter på typ jula för en 5-6000.

Trevlig helg, Kramar

fnulan sa...

Jag vet exakt hur du känner dig.. jag har gjort det med tre barn och vänjer mig aldrig!!
KRAM

Helen.HUSnrNIO sa...

Vilken grej ni har gått igenom.
Jag har varit dålig med att läsa bloggar ett tag och missat allt detta.
Er prins var ju jätteduktig och så gott att allt gick bra!!!
Förstår din oro.
Hoppas nu att det bara blir bättre med hans hörsel.

Måste även reagera över den kalla läkaren. Så vidrigt och så förbaskat onödigt att det ska behöva vara så att man ska möta sådana människor i en sådan situation.
Fel yrke typ...
KRAM till er och er fina prins!