torsdag 29 december 2011

Helvetessjukan

Vaknade vid halvtvå inatt av att Tuva var ledsen. När jag kom in i barnens sovrum slogs jag direkt av den äckliga kräklukten. Väckte Glenn som fick duscha av stackars ledsna Tuva medan jag sanerade hennes säng så gott det gick. Där har vi helt klart en nackdel med att Tuva och Elliot delar säng. De sover i en 180 cm bred säng med hel madrass och helt lakan. Jag fick lyfta ner Elliot och lägga honom på ett täcke på golvet medan jag drog av lakanet ifrån sängen. Som tur var så sov han gott vidare hela tiden.

Sen fick hon ligga mellan oss i vår säng. Jag ställde en hink bredvid sängen som hon fick säga till om två gånger inatt stackarn. Det fanns inte så mycket kvar i den lilla magen efter första omgången så de två sista gångerna var det bara galla som kom.

Jaha nu får vi se om resten av familjen åker dit eller inte. Glenn är hemma med barnen men jag är på jobbet. Det är bara två till som ska jobba här idag och vi har stort så de får hålla sig på avstånd. Jag tycker det är svårt det där med kräksjukan, ska hela vår familj egentligen isolera sig nu i 48 timmar eller hur hade ni gjort? Man kan ju smitta ner folk innan det bryter ut.

Hur som helst så får vi se om vi kan fira nyårsafton med våra fina vänner nu eller om vi får hålla oss hemma. Det beror ju på om fler i familjen åker på det eller inte.

Kram och KÄRLEK!

14 kommentarer:

Ida sa...

Ush stackare, ja helvetessjukan är vad det är.. Hoppas Tuva slipper kräka mer och att ni andra klarar er. . Kram

Marina sa...

Jag tycker alla barn ska vara hemma, som vuxen får man vara extremt noga med hygienen och se till att t.ex. byta kläder till rena precis innan man går hemifrån, tvätta händer och underarmar supernoga och sprita sprita sprita, och minsta lilla man mår dåligt åka hem, det kommer ju väldigt snabbt...

Yohanna i Las Palmas sa...

Åh nej inte kräksjukan!!!!!!
Hoppas att det inte är SÅ illa, det är ju illa nog redan.
Jättefint ni fick det med nya mattan och tulpaner, ja de ÄLSKAR jag också.

Tack för krya-på-mig-hälsningar det värmer. Men nog tror jag att du kan vara med i utmaningen. Nog har du NÅGOT som du är nöjd med under året. Något du lärt barnen, gjort med barnen, nåt som du lärt dig själv eller gjort själv, en se´mester, ett möte, något som du tog tag i.
Det tror jag med all säkrhet att du har.
Annars så får du fråga GLenn om du blivit hemmablind ;)

Hälsningar
Yohanna

Sara sa...

Stackars lilla Sessan! Hoppas hon mår bättre nu o hoppas verkligen att ni andra klarar Er! Många värmande kramar <3

Jannike Rosmer Gustavsson sa...

Stackars lilla Tuva! Det är det värsta man kan råka ut för, hoppas ni andra klarar er. Handsprit o tvätt är nog det enda som gäller. Massor av KRAMAR från Mormor

Popprinsessan sa...

Stackare! Hoppas att det var matförgiftning och inte kräksjukan och att ni andra slipper att bli sjuka! Kram till er!

Therese - Sockenvägens Söta sa...

Men fyyyyyyyyyyyyyy! Håller tummarna att Tuva inte kräks mer å att ni andra klarar er. Men det är typiskt, jsut till nyår brukar den visst härja, vi var sjuka första veckan i januari i fjol i detta otyg :-/ Men jag är allt impad på lilla E som fortsatte sova?! Håller tummarna att du klarar dig vännen <3 KRAM

Maria sa...

Nej!!! Det finns ju inget värre:-(
Hoppas verkligen att ni andra klarar er från skiten bara.
Krya på Tuva i massor!

Kram kram

Killmamman sa...

Nämen fy, det är ju det värsta! Henry har också kräkts massa idag, hoppas att vi inte börjar också... Kram till dig och familjen!

Fröken M sa...

Åh, men NEJ !!
Kräksjukan är verkligen det värsta som finns !
Hoppas det går över fort och att ni andra klarar er...
Våra nyårsplaner gick precis åt skogen så här har du en familj till som kanske firar ensamna...
Många kramar !!

Linda sa...

Ja att vakna till det lätet är ingen man vill. alexander hade det jobbigt under förmiddagen men sedan 12 1 nångång har det inte kommit mer. Hoppas Tuva piggat på sig och att ni andra inte blir sjuka.
Jag har hållt alla 4 barnen hemma i dag och kommer så göra i morgon med men maken har jobbat, funkar ju liksom inte att sätta 2 vuxna hemma för att ett barn kräks.
När det är skola säger dom ju att man ksa skicka de friska barnen, man "får" inte ha alla hemma då dom har skolplikt och att vara hemma för att sitt syskon är sjukt är inte gilltig frånvaro, helt annat än dagis då man ska ta hem alla.

Kramar

Hanna - Mode, smyckestillverkande och min vardag sa...

Men fy. Jag tycker egentligen att alla som varit i kontakt med smittan ska vara hemma från jobb osv men jag förstår att det ibland kan vara omöjligt av olika anledningar.

Maria sa...

Usch vad jobbigt med kräksjukan. Ja jag tycker att alla ska isolera sig under 48 timmar så att det inte sprids vidare. Vinterkräksjukan är ju extremt smittsam. Hoppas att ni andra klarar er. Puss!

Russin sa...

Hualigen... Era stackare..

Hoppas ni andra klarar er, ta vitpepparkorn.. Jag tar det till och från hel detta halvår "utifallatt" haha.. jag är ju psykisklivrädd för spysjukan jag.. :(

kram på er..