måndag 5 december 2011

Fina naglar

I morse när Glenn stod och borstade håret på Tuva hittade hon de fyra flaskor med nagellack som jag köpte förra veckan. Hon frågade pappa om hon kunde få måla naglarna och när pappa sa nej blev hon förkrossad. Hon kom springande ut till mig i köket och snyftade med stora tårar trillandes ner för kinderna. Vek som jag är så lovade jag henne att vi skulle måla naglarna om hon skyndade sig att äta frukost. Jag hade gått upp i tid och räknat med att vi skulle ha en lugn och skön morgon innan jag skulle lämna henne på dagis för att sen åka till sjukhuset med Elliot. Men nu blev det genast stressigt, men vad gör man inte för sina små telningar.

Tuva fick snygga rosa och lila naglar


Elliot ville ju inte vara sämre så han valde gula och blåa naglar


På sjukhuset gick det bra. Elliot var så duktig och trots att det gjorde lite ont när doktorn tittade honom i öronen så låg han stilla hela tiden. Det konstaterades återigen att han har vätska bakom trumhinnorna och eftersom han hör så pass dåligt och eftersom han ofta har ont så tyckte doktorn att de skulle operera in rör på honom. Hon informerade mig om riskerna som bl.a var att det alltid finns en liten risk med att bli sövd. De här rören brukar stötas bort efter 8-18 månader och då växer hålet igen men en risk är att rören stannar kvar i örat och då kan hålet bli bestående på trumhinnan och då kan man få operera öronen igen. Men trots dessa risker så tycker hon att vi skulle välja operation. Så på onsdag ska jag ringa till sjukhuset för att få en tid till operation.


Det känns klart lite nervöst men jag vet ju att det kommer hjälpa min lilla prins i längden. Kan vi få slippa de gånger han gråter hejdlöst i timmesvis för att han har ont i öronen så gör det mig glad.


Nu är det dags för julkalendern. När barnen sen är nattade ska Glenn och jag öppna en flaska bubbel och fira att jag har fått mera ansvar på jobbet. Det känns jätteroligt samtidigt som jag vet att det sätter ännu mera press på mig. Samtidigt som vi gör detta ska vi gå igenom våra kalendrar, det känns som att vi har så mycket nu framöver så vi måste synka oss och se så att vi har koll på allt som händer framöver.


Jag hoppas att din måndag har varit fin!


Kram och KÄRLEK!


15 kommentarer:

Therese - Sockenvägens Söta sa...

Åhhh GRATTIS hjärtat till mer ansvar, men förhoppningsvis ochså mer lön ;-D FIRA!!! Och skönt att rek blev operation, flera barn i min omgivning har satt in rör och fått så mycket bättre kvalite på livet då de slipper återkommande infektioner osv. Går säkert bra, men som mamma oroas man ju naturligtvis *kramar om* Här sover barnen och jag ska ta en surfrunda och mysa ner mig i soffan. Magnus jobbar kväll hela veckan så jag ska njuta av egentid *ler* KRAM

Sara sa...

Är säker på att du kommer fixa det "nya" jobbet galant!
Ser fram emot ett bra samarbete,
Vi ska bli ett gott gäng ihop :))
Ha en mysig kväll! Kraaaam ♥

Ulrika sa...

Skönt att ni fick rekommendationben att det blev operation av hans små öron. Risker finns det alltid med allting, jag tror ni gjort rätt beslut, tänk så mycket bättre han kommer att höra framöver!

Kul med lite nya arbetsuppgifter! Lycka till!

Kram Ulrika

Maria sa...

Vad roligt med nya arbetsuppgifter, grattis!!
Tror att det kommer bli jätte bra med rör i öronen för Elliots del. Förstår om du är nervös som mamma just i samband med sövningen, men det kommer att gå jätte bra!

Kram Kram

i min lilla lilla värld sa...

Hej vännen

Förlåt för att jag varit kass på att höra av mig. Du skriver alltid så fina kommentarer och messet du skickade glömde jag så klart att svara på. Jag är sämst på det där. Jag erkänner..

Läste om op. Stackars Elliot, men som du skrev. Kn han slippa ha ont så..

Och sen GRATTIS! Va kul. Du måste vara stolt?
Kram

Popprinsessan sa...

Grattis till dig! Och vad härligt att lyxa till det med lite bubblor en vanlig måndag för att fira!
Maken och jag sätter oss också med kalendrarna med jämna mellanrum, annars skulle ingen av oss ha koll på något! Han reser så mycket och jag Påminner honom om allt det privata :-)

Hoppas kvällen varit mysig,
Kram!

Maria sa...

Grattis till dina nya arbetsuppgifter.
Bra att Elliot äntligen får operera in rör i sina öron. Isa fick ju rör 2008 och det var en skänk från ovan till oss kan jag säga. Ett rör sitter fortfarande kvar så hon får troligtvis operera bort det i vår, men det har varit värt det kan jag säga. Operationen går så snabbt och de sover sån kort stund så jag tycker inte att ni ska tveka. Puss, kram och kärlek.

Therese - Sockenvägens Söta sa...

Tittar in och lämnar en morron kram <3

Caroline sa...

Grattis till de nya arbetsuppgifterna, vad kul för dig! :)

Skönt att han kunde få en sån operation som kommer underlätta för honom. Jag är säker på att allt kommer gå bra. Det är väl en väldigt vanlig operation? Tycker jag har hört ganska många barn med rör i öronen. Tänk så skönt för honom när det är klart.

Sv: Det gjordes ultraljud för hon har klagat på ont i magen och ryggen under hösten och att det gör ont när hon kissar. Jag trodde tidigare att hon hade urinvägsinfektion men proverna visade inget utslag på det. Däremot hade hon lite blod i urinen som de inte vet vad den beror på och det var det de skulle börja utreda igår. Jag blir ju helt utom mig och vill veta vad som är fel, hon har ju haft så här ett bra tag nu. Hönsmamma du vet....

Stor kram

Johanna - Mamma till Leija ♥ sa...

Grattis till mer ansvar & bra att det blir op för E :)
Kram

Linda sa...

Grattis till mer ansvar på jobbet!!! :)

Kramar

Linda sa...

Så fina naglar så!
Tror det blir bra för Elliot med rören i öronen, det är ju så många barn nu för tiden som får det och jag tror helt klart fördelarna överväger nackdelarna, har inte hört någon hittills som haft problem med dem förutom att dom stöts ut då, Kramar

Jessica sa...

Jag har haft massor rör i öronen som barn & titta, jag är (nästan) normal ;-)
Op kommer ni klara galant, visst är det skiiiitufft att se sitt barn sövas, men E kommer må så mkt bättre till slut.
& GRATTIS till "nya" jobbet, men kom ihåg att ta det lugnt ibland oxå!
Kram fina Tina!
/Jessica

Russin sa...

Åhh grattis till nytt jobb eller mera jobb iaf.. :)

Skönt att ett beslut tagits nu med hans öron.. Det är dock så jobbigt (för oss föräldrar då) att se sitt barn bli sövd..
Lo opererades för brock när hon var 4-5 år och jag tyckte det var så jobbigt när hon sövdes.. :( Och hon var ilsken som ett bi när hon vaknade, hihi..

kramkram

jenny sa...

aldrig kul med op men om det hjälper så är det ju bra. men ja, vad ska man göra?
när de har ont så har man ju själv ont. hoppas det går bra!
kramar