lördag 2 juli 2011

Regn och krupp

Godmorgon fina vän!

Idag regnar det för fullt ute. Det hade varit en perfekt dag att åka till Ikea och köpa hem våningsängen till barnen men Glenn tycker inte att de behöver någon ny säng. Han tycker de har bra sängar redan och det har han ju rätt i men om barnen får nya sängar tar vi de sängarna som de har idag eftersom vi behöver nya sängar. Men jag orkar inte tjafsa så vi skiter helt enkelt i det.

Igår kväll när vi precis hade lagt oss fick Tuva ett kruppanfall. Hon har aldrig haft ett sånt anfall innan. Hon har astma som vi medicinerar henne för dagligen men nu fick hon alltså ett kruppanfall och jag funderar på om det kan bero på att vi har dragit ner på medicineringen från två gånger om dagen till en. Den medicinen hon får är både infektionshämmande och luftvigdgande. Ett kruppanfall är när luftrören blir inflammerade och sväller igen. Vi lyckades i alla fall häva anfallet genom att inhalera henne och sitta ute med henne.

Lillprinsen vaknade som vanligt klockan sex i morse. När han för en gång skull sover något längre så vaknar Tuva tidigt. Den här mamman börjar längta efter en rejäl sovmorgon.

Avslutar med en bild som jag hittade häromdagen och jag tycker den är så fin på mina älskade barn.Kan bara beskrivas med ett ord: syskonkärlek!

Kram och KÄRLEK!

7 kommentarer:

Anonym sa...

God morgon älskade vän! Förstår att du längtar ef en sovmorgon, önskar att jag kunde ge dig en. Kram fr Kicki

Therese sa...

Morron kära du! Fy så jobbigt, krupp är så obehagligt, jag ryser vid tanken på de handfulla anfall Luran haft... Här regnar det också, men jag har lagt lite kött i marinad så vi ska nog grilla oavsett *ler* Luran och jag klev upp fem, medan bogge å mannen kom ner halv åtta, orättvist ;-P Så nu ska vi tjejer mysa med filmen Trassel. Kan kanske tjuvsova då ;-) KRAM

Johanna - Bf 10 September ♥ sa...

Trist att inte Glenn tycker samma som du... :/ Krupp é inget roligt... Söt bild :)
Sv: Ja, jag fick minsann sova till lite över 9, skönt! Nu äter jag frukost & sen ska jag ner på stan en runda & göra lite ärenden.
Hoppas ni får en mysig dag i regnet!
Kram

Helen.HUSnrNIO sa...

Sovmorgon är ett underbart ord och helt klart ngt man längtar efter... Kruppanfall är inte kul. Skönt att ni lyckades häva det och slapp åka in. Här har vi kört den flytande vi fått samt stått ute när det varit som sämst. Man känner sig ganska hjälplös då med sitt sjuka barn i armarna:( Underbar bild på barnen. Syskonkärlek är ett passande ord! Ha en fin dag kära du. Lite tråkigt kan jag tycka med sängen för det låter ju bra som du skriver att ni byter men ibland förstår inte/orkar inte de där männen köra på samma spår som vi kvinnor... Nu ska jag försöka ta itu med vårt hus. Lite småtungt efter en natt med magsmärtor men just nu är det ganska ok så då får man ju passa på... Kram

Ulrika sa...

God förmiddag!

Här hemma vaknar både Anton och Moa tidigt i bland. Vi har en bärbar DVD till dem som jag sätter på på morgonen och då får jag oftast sov 1 timme till. Köp en som de kan ha i sitt sovrum så kan de ligga där och mysa själva en stund, de är inte så dyra om man köper en som inte är så avancerad.

Fröken M sa...

Usch va obehagligt med krupp - vi har alödrig råkat ut för det, men jag kan bara tänka mig skräcken man känner som mamma när de små inte riktigt får luft !!
Även här öser regnet ner idag, C spelar golf så jag och Viggo får roa oss på egen hand.
Men det kan vara mysigt det oxå :)
Många kramar till dig ! !

Caroline sa...

Usch vad läskigt med kruppanfall. Mina barn har aldrig råkat ut för det men det är min skräck. En kompis barn råkade ut för det och fick åka ambulans. Vilken mardröm att inte få luft!

Jag hoppas att du får sovmorgon varenda dag under semestern och gärna några gånger innan dess! :)

Ha en trevlig kväll! KRAM