lördag 18 juni 2011

Varför

Kan inte båda barnen sova länge samtidigt. Elliot kom som vanligt in strax efter sex i morse. Tuva sover fortfarande nu klockan halvåtta. Tänk om Elliot oxå kunde sova så länge. Vi har pratat om att flytta in vår lilla tv som vi har i sovrummet i barnens sovrum. Då kanske de kan slå på tvn på morgonen och titta lite innan de kommer in och väcker mig. Men vi får se hur vi gör med det.

Idag är det grått ute. Vi skulle verkligen behöva göra ett ryck med lekstugan men om det regnar kan vi ju inte spika tak. Vi får väl se hur vädret verkar efter frukost.

Nu kan jag berätta vad det var som satte myror i huvudet på mig häromdagen. Vi fick ett samtal ifrån dagis angående ett byte. De undrade om vi ville flytta Elliot till Tuvas avdelning istället för till den avdelningen som det var tänkt att han skulle flytta till.

Vi är så nöjda med personalen på Tuvas avdelning. De jobbar väldigt mycket pedagogiskt med barnen det märks på hur mycket Tuva har lärt sig sen hon började där. Vi vet inte så mycket om den avdelningen som det var tänkt att Elliot skulle börja på mer än att vi har hört att de inte är så bra. Sen ska man naturligtvis inte lyssna på rykten utan man ska bilda sig en egen uppfattning.

Vad som gjorde att vi tvekade nu när vi fick frågan var att det faktiskt fanns en anledning till att vi delade på dem för ett halvår sen. Vi kände att Elliot var lite beroende av Tuva och vi ville bryta det. Båda barnen har växt mycket det sista halvåret. Det har nog varit väldigt nyttigt för dem att få sakna varandra lite och vara Tuva och Elliot och inte tvillingarna.

Vi har valt att tacka ja till platsen. Vi har pratat med personalen och bett dem om att hålla koll på just det här. De har lovat oss att de ska dela på barnen så mycket det går och de har lovat att de ska se till att Elliot inte hamnar i en beroendeställning till Tuva igen.

När vi berättade för barnen att de ska gå tillsammans igen efter sommaren jublade de båda två och gav varandra en lång kram. Oj så skönt det kändes i mammahjärtat! Vi har tagit rätt beslut!Kram och KÄRLEK!

6 kommentarer:

Villa Carl Larsson sa...

Nä men vad gulligt att de blev så glada då :) Tvillingar har nog ett speciellt band som man kanske inte alltid riktigt förstår. Min bror har enäggstvillingar, två töser. Underbara!

Skönt att ni fattade rätt beslut. Alla dessa beslut i livet. Man får lita på magkänslan, den brukar oftast bli rätt.

Ha en fin dag! Hoppas du mår bättre nu. Kram Josefin

Maria sa...

Vad fina de är:-)
Tror att ert beslut kommer att bli jätte bra, framför allt om personalen vet om "problemet" och kommer att hålla kolla på det hela.
Ha nu en jätte fin helg.

Kram Kram

Caroline sa...

Så sött att de blev glada att få vara på samma avdelning igen! Barn utvecklas ju så mycket hela tiden så om det inte funkade för ett halvår sedan så kan det säkert fungera hur bra som helst nu. :) Jag tror det kommer gå jättebra, nu vet ju personalen om det så de kan hålla ett extra öga öppet.

Hoppas ni får en bra dag! Kram kram

Therese sa...

Ja jag är övertygad om att det är rätt beslut, låter iaf så både på barnen själva och indirekt via dina ord om personalen. Jag hoppas få in Bogge på Lurans avd med i höst. Kram kram <3

Johanna - Bf 10 September ♥ sa...

Fina dom é! Kommer säkert gå superbra!
Kram

Jannie sa...

så himla fina de är!
o tro tusan att de blev jätteglada!KÄRLEK!
Det kommer att gå hur bra som helst!
Tack snälla söta du!vi har verkligen haft det HELT underbart.Massa kramar